Nu har valparna fötts- se under flik Valpar 2019!!

Vi föder upp
Basset Artesien Normandhundar!!

 

 -------------------------------

 

 

 

 

 • Star Ban Ztyrke

  Grattis - årets utställningshund 2018 i Basset Syd!

 • Star Ban Zigurd

  Grattis - årets viltspårshund 2018!

 • Star Ban Zalsa

  Grattis - årets drevprovshund 2018!

Aktivitetshelg för alla med basset!

Planeringen av Basset Artesien Normand-klubbens Aktivitetshelg pågår för fullt! Träffen blir den 13-14 juli strax utanför småländska Reftele, närmare bestämt på Stora Segerstad Naturbrukscentrum. Helgen kommer bjuda på massor av aktiviteter, trevligt umgänge och god mat. För långväga deltagare finns boende att hyra. Hela programmet och instruktioner för anmälan kommer släppas på klubbens hemsida (www.bassetartesienklubben.se) under första halvan av april. 
Men du som vill kan redan nu maila till klubben som därmed ser till att du får ett prospekt för Aktivitetshelgen till din inkorg i samband med publiceringen på hemsidan! Maila: thestrup@bolmso.se

😀Vi gratulerar Star Ban Ztyrke (ägare Carl Thestrup, Bolmsö) och Star Ban Zaba (ägare Roland Andersson, Visby), som båda startar på drevprov och föreslagits ettor (domarkollegiet ska göra en slutlig bedömning). Detta innebär att båda i så fall blir dubbelchampion!

Nu har Star Ban Zkruttan blivit utställningschampion! Och då får man så här många rosetter - se bild!

 

Vi gratulerar också Star Ban Zaba (äg Roland Andersson, Visby) som även hon blev utställningschampion vid utställningen i Visby!

 

 

 

 

😀Nu har vi parat Zellavie (se bilden ovan)med SUCH SJCH Motvindens Zorro och det råder ingen tvekan om att hon är betäckt! Valpar beräknas i slutet av juli - början av augusti!

Valpar 2018!

Kaislan Tilan la Ruisseau

Nu har vi parat Star Ban Zkruttan (jakt - och utställningsmeriterad med SE V-17 SE VCH Kaislan Tilan la Ruisseau (Dante).  Beräknas födas i slutet av maj månad.

Det blev två  fina valpar - se under fliken Valpar 2018!

Star Ban Zigurd (från kullen 2017) godkänd på anlagsprov viltspår. Stort Grattis!

Och nu har han  blivit viltspårschampion! Ett ännu större GRATTIS!!!

Året som gått!

Star Ban Zkruttan

Vi är mycket nöjda med året 2017. Star Ban Zaba från Gotland kvalificerade sig till Basset-SM och trots sin unga ålder och oerfarenhet genomförde hon tävlingen och hamnade på en hedersvärd 6:e plats. Star Ban Ztyrke har genomfört drevprov med gott resultat. Star Ban Zumo (som levererades till Finland) har vunnit många utställningstävlinga. 

De senaste valpköparna vi haft kontakt med är mycket nöjda och flera av valparna har visat goda förutsättningar både vad gäller jakt och viltspår!

Hanen som vi använde till den senaste valpkullen (Star Ban Zodiac) meriterades vid utställningen i Ronneby och fick cert och blev BIR - bra jobbat! ZOdiac har även startat på drevprov och fick ett 1:a pris rå.

 

Nu planerar vi valpar på Star Ban Zkruttan. Hon körde en 1 rå på drevprov och behöver nu ett cert till för att bli utställnigschampion.

 • Star Ban Zaba

 • Star Ban Ztyrke

 • Star Ban Zumo

 • Star Ban Zodiac

 Vilken sommar vi haft med våra hundar!

Star Ban Zkruttan fich cert vid Bassetutställningen i Vårgårda i augusti där även flera av våra Star Ban-hundar deltog och fick fina omdömen. Star Ban Zalvador blev BIR-valp, Zellavie fick excellent och ck och Star Ban Zilja fick excellent. Zkruttan vann också hela jaktklassen och blev BIS-3.En mycket bra dag!!

Nu ser vi fram emot höstens jakt!!

 • Star Ban Zkruttan

 • Star Ban Zalvador (Hasse) BIR-valp

 • Zellavie utsågs till årets utställningshund 2016!!

 • Star Ban Zkruttan fick Ursula Nielsens vandringspris 2016 för bästa all-roundhund (utställning, drev- och viltspår)!!

Star Ban Zkruttan blev BIR valp och BIS-3 på utställningen i Tydinge 160424

Zellavie blev BIR båda dagarna på utställningen i Tydinge 160423-24 och BIS-4.

Zellavie, vår parningsvalp efter SUCH Star Ban Zilver och Maison De Bernadette Enya. Detta är hennes första utställning och hon blev BIS-valp i Tydinge 2015!

 • Första måltiden!

 • I väntan på nästa jaktsäsong!

 • Uppfödargrupp i Tydinge 2015!